Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/29 16:56 #119572

• Dawid Grabowski
  • Dawid Grabowski Avatar Autor
  • Gość
  • Gość
Sesje związaną z likwidacją elektronika w swoich wcześniejszych wpisach jeszcze na stronie podsumowałem jako kabaret. Wydawałoby się, że wczorajsza powinna być drugą częściom jednak ta była dramatem. Podobnie jak w lutym gdy omawiany był elektronik sala była pełna a po zakończeniu tematu

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/29 20:11 #119583

• Catherina Cafe
  • Catherina Cafe Avatar
  • Gość
  • Gość
Przywrócenie Elektronika to bardzo dobra decyzja Pana Prezydenta i Rady. Wyborczych obietnic należy dotrzymywać. Inni politycy powinni brać przykład z Pana Damiana. Gdyby jeszcze dokonał zmiany naczelnika Kancelarii Prezydenta i jego zastępcy to byłoby już rewelacyjnie. Znacznie usprawniłoby to organizację pracy, obieg dokumentów i terminowość załatwiania spraw.
Wcześniej Pan Prezydent i Rada podjęli bardzo dobrą decyzję o likwidacji opłat za deszczówkę. Tak trzymać. Nareszcie mamy władzę, która dotrzymuje obietnic.

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/29 21:20 #119593

Nareszcie mamy władzę, która dotrzymuje obietnic, a kasę na to wszystko weźmie z wielkich inwestycji, które mamy w mieście...oh, wait, Bytom nie ma takich inwestycji. Brawo!
Jeszcze trzeba znaleźć kasę na dofinansowanie "dumy miasta" z Olimpijskiej, a kasa nam z nieba zleci, pięknie :)

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 08:53 #119622

• Amon
  • Amon Avatar
  • Gość
  • Gość
ja tylko powiem tyle: mam nieodparte wrażenie, że obecna ekipa robi wszystko na przekór poprzedniej bez zastanowienia i zapewne skończy tak samo. Tamci zlikwidowali elektronik - ci go przywracają, tamci chcą utrzymania ŚTT to Ci go likwidują mimo jasnych i ostrych słów Pani wicemarszałek czy wicewojewody (nie pamiętam kto tam był w Bytomiu).

Osobiście drażnie mnie jedna rzecz - kiedyś Bytom był naprawdę fajnym miastem. W latach 2003-2007 często zapraszałem tu ludzi z Katowic i całego śląska - do kina Gloria, Fanaberii, na projekt Elektropopklub, na przejażdżke wąskotorówką i do ŚTT (głównie na festiwal tańca). Zresztą nie tylko ze Śląska - za czasów studenckich działałem w międzynarodowym stowarzyszeniu - jak Niemcy i Włosi odwiedzili Fanaberię to byli zachwyceni! Teraz do Fanaberii jeżdżą do kato, a ŚTT po całej tej wiji pewnie też tam przeniosą. W te wakacje zapewne Bytom juz ominą ...

Co do JOW - to cieszy mnie inicjatywa "zmieleni" i mam nadzieje że coś z tego będzie. Bo na PO nie ma co liczyć - w moim przekonaniu ich obietnice są nie są warte funta kłaków. I na szczeblu lokalnym, regionalnym, krajowym czy europejskim,

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 09:24 #119623

Przywrócenie Elektronika to bardzo dobra decyzja Pana Prezydenta i Rady. Wyborczych obietnic należy dotrzymywać. Inni politycy powinni brać przykład z Pana Damiana. Gdyby jeszcze dokonał zmiany naczelnika Kancelarii Prezydenta i jego zastępcy to byłoby już rewelacyjnie. Znacznie usprawniłoby to organizację pracy, obieg dokumentów i terminowość załatwiania spraw.
Wcześniej Pan Prezydent i Rada podjęli bardzo dobrą decyzję o likwidacji opłat za deszczówkę. Tak trzymać. Nareszcie mamy władzę, która dotrzymuje obietnic.

opłata za deszczówkę była nielegalna - sąd ją odrzucił nie ma w tym zasługi Bartyli, powrót szkoły ucieszy tylko ostatnie klasy, większość pierwszkoklasistów nie chce się przenosić - wydaje się milion na powrót szkoły, którą rok wcześniej przeniesiono, podkreśla się tradycję oraz renomę, ale to co jest wazne w przypadku szkoły w przyladku Śtt jest całkowicie marginnalizowane.

Ciekawe czy radni mają świadomość tego, że likwidując Śtt najprawdopodobniej wypędzają wydział PWST. Gratuluję...

Poza tym...uprawiać propagandę też należy umieć, twój post jest nadzwyczaj sztucznie napisany.
Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje
To kocham to miasto, zmęczone jak ja

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 09:56 #119627

• NYC
  • NYC Avatar
  • Gość
  • Gość

Bardzo mnie dziwi jak można upolityczniać własny biznes. Nie obawiasz się, że właśnie tracisz klientów otwarcie opowiadając się po którejś stronie? To taka dobra rada kolegi z branży;) Chyba ze ten nick to tylko fikcja;) Propagandowa fikcja:)

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 17:41 #119667

Uchwały dot. ŚTT i Elektronika są zupełnie nietrafione.
Pokazują brak myślenia i konsekwencji. Jak już pisałem w innym temacie - jak Bartyla szuka oszczędności i chce likwidować trupy - jak mówi o ŚTT - to niech też wstrzyma proces "dokapitalizowania" Polonii, sytuacja finansowa tego klubu jest chyba gorsza niż ŚTT.

Szkoda pieniędzy na powrót Elektronika, tym bardziej że część uczniów nie chce już wracać do starego budynku.

Złych doradców ma bytomski Prezydent!

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 17:53 #119668

Pokazują brak myślenia i konsekwencji. Jak już pisałem w innym temacie - jak Bartyla szuka oszczędności i chce likwidować trupy - jak mówi o ŚTT - to niech też wstrzyma proces "dokapitalizowania" Polonii, sytuacja finansowa tego klubu jest chyba gorsza niż ŚTT.

Szkoda pieniędzy na powrót Elektronika, tym bardziej że część uczniów nie chce już wracać do starego budynku.

Reasumując- Bartyla powinien realizować program Koja. Wtedy byłby ok. I on i doradcy.

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 19:02 #119672

• Catherina Cafe
  • Catherina Cafe Avatar
  • Gość
  • Gość
Tubą propagandową to była Bytomska Gazeta Miejska.

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/30 19:32 #119676

No część nie chce (pierwsze klasy ewentualnie) a reszta nie chciała rozdzielania i teraz bardzo chce wracać z tego co miałem okazję porozmawiać, nie będę się wypowiadał w temacie sensu, pieniędzy itd bo nie mam podstaw, jedno jest dla mnie pewne, większość jeśli nie wszyscy nie chcieli rozdzielania, a teraz większość chce wrócić i tego nikt nie przekręci

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/31 11:45 #119718

• Dawid Grabowski
  • Gość
  • Gość
Obecna władza dobrze wie jak sprawa z ŚTT się zakończy, tak jak przed głosowaniem znali wynik głosowania. Jest to oczywiście naturalne, natomiast nam zostaje się jedynie domyślać jak to będzie.
Mam nieodparte wrażenie, że o losy ŚTT tańca nie musimy się bać.
Została podjęta uchwała intencyjna jak w przypadku elektronika, teraz natomiast odbywają się prace naprawcze. Do pracy naprawczej zaproszono również byłego dyrektora co oznacza słabe zaplecze a właściwie jego brak w tej działce.
Za pół roku dowiemy się, że Teatr zostaje dzięki poświęceniu i profesjonalnemu podejściu kadr UM.
W ten o to sposób władza wyjdzie na profesjonalistów ratujących miasto, przy okazji udowodni, że nie jest tak opieszała jak poprzednia i liczy się z zdaniem ludu.
Jako, że sama wywołała ten problem to i sama dobrze wie jak go naprawić, chyba że wydarzy się coś nieprzewidywalnego.
Jak dobrze pamiętam to Życie Bytomskie o problemach w ŚTT (tych dziś wyciągniętych) pisała na początku zeszłego roku. Więc czemu opozycja wtedy tego nie wyciągnęła ? Na pewno nie mieli takiej siły przebicia i trzymali to jako AS w rękawie gdyby elektronik nie wystarczył. Jednak Technikum nr 4 wystarczyło do przewrotu więc ŚTT jest wykorzystywany do umacniania elektoratu.

Pozdrawiam

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/31 14:16 #119727

• Pogodny
  • Pogodny Avatar
  • Gość
  • Gość
Ty to napisałeś serio,czy dla beki,bo nie umiem cię rozgryść.
To w końcu jak jest,chcą zlikwidować,czy nie?jak zlikwidują,to dobrze,czy żle?jak nie zlikwidują,to dobrze,czy żle,bo nie łapię o co tobie tutaj chodzi.
W sumie to chyba wiem o co,gul wam wszystkim płaczącym skacze,że Bartyla daje sobie radę i nie macie za bardzo do czego się przyczepić.Wypełnia obietnice przedwyborcze i do tego zajmuje sie trupami wylatującymi z szafy po poprzednim waszym ulubieńcu i to was boli,bo boicie się,że jak tak dalej będzie działał to w cuglach wygra następne wybory,chłop praktycznie z nikąd,były prezes Polonii,zgadłem?na pewno się mylę :D
Dla mieszkańcow ważne są takie sprawy,realnie wpływające na codzienne życie.
bytomski.pl/portal.php?act=aktua ... d_akt=6896
A nie śtt,o którego istnieniu 90% bytomian nie ma pojęcia.
nowe władze będą wybierać bytomianie,nie jacyś tam artyści,czy marszałek województwa i dla nich powyższe sprawy są ważniejsze,a jak ktoś się łudzi,że ewentualna likwidacja śtt będzie miała wpływ na wynik wyborów,to niech się puknie w czoło.Bartyli może to wyjść jeszcze na dobre.

Refleksja po wczorajszej sesji 2013/01/31 16:43 #119737

• Dawid Grabowski
  • Gość
  • Gość
Deszczówka zlikwidowała się sama, ze względu na źle napisaną uchwałę, a i tak wejdzie w życie !
Likwidacja podatku od psa to czysta głupota - pisze to jako właściciel psa
Ulgi przy remontach jak się orientuje były wcześniej.
Jedyna więc istotna zmiana dla mieszkań i to szukającego mieszkania (więc niecały 1% mieszkańców) to to, że przed zapisaniem się na mieszkanie można je najpierw zobaczyć. Swoją drogą tu bardzo irytuje mnie, że wykaz lokali jest w pdfie a nie jak wcześniej w arkuszu kalkulacyjnym
Właśnie ze względu na takie populistyczne zagrania uważam, że Bartyla nie zlikwiduje ŚTT.
Artyści zameldowani w Bytomiu to też bytomianie i posiadają czynne i bierne prawa wyborcze, podobnie marszałek gdyby pochodził z tego miasta.
Pozdrawiam

• Strona:
  • 1
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone