Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/28 16:22 #163738

Rafał Ziemkiewicz - facet wpuszczony między różnorodnych ludzi łagodzi się. jego żywiołem jest jednak samotność albo towarzystwo swojaków, gdzie zamienia się w zwykłego kibola - Prowadzi program "Chłodnym okiem" w Tv Republika. Ten program prowadza czasem Terlikowski. Terlikowski - Chłodnym okiem.

Max Kolonko 'mówi jak jest" ma swój punkt widzenia spraw, punkt, który lubi i pod którego dobiera informacje i je interpretuje. Max Kolonko mówi, jak chciałby, żeby było albo jak mu się wydaje, że jest, ale to wcale nie znaczy, że "mówi jak jest".

Niezależna.pl - portal wybitnie jednostronny i w dodatku o bardzo agresywnej retoryce. Niezależność medium kojarzy się z pluralizmem z obiektywizmem, czyli tym, czym "Niezależna.pl" dokładnie nie jest.

Dzisiaj Prezydent Duda podpisał ustawę o TK, która zamuli działanie tej instytucji i w ten sposób zablokuje ją. Mimo to prezydent w oświadczeniu nt. swego podpisu nie omieszkał argumentować, że ustawa wzmocni funkcję TK w państwie.

Niesamowite, jak wszystko nazywa się dokładnie na odwrót niż jest. przypomina to stan wojny, w której obiektywizm uważany jest za wyraz słabości.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/28 17:40 #163740

Niesamowite, jak wszystko nazywa się dokładnie na odwrót niż jest. przypomina to stan wojny, w której obiektywizm uważany jest za wyraz słabości.

Nie mogę sobie przypomnieć gdzie to czytałem, że hasła partyjne musza być dokładnie odwrotne do rzeczywistego programu. Myślę, że tak samo jak z hasłami jest z nazwami.
A to już ilustracja do powieści Orwella, budynek Ministerstwa Prawdy:

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/28 20:32 #163743

Rafał Ziemkiewicz - facet wpuszczony między różnorodnych ludzi łagodzi się. jego żywiołem jest jednak samotność albo towarzystwo swojaków, gdzie zamienia się w zwykłego kibola - Prowadzi program "Chłodnym okiem" w Tv Republika. Ten program prowadza czasem Terlikowski. Terlikowski - Chłodnym okiem.

Max Kolonko 'mówi jak jest" ma swój punkt widzenia spraw, punkt, który lubi i pod którego dobiera informacje i je interpretuje. Max Kolonko mówi, jak chciałby, żeby było albo jak mu się wydaje, że jest, ale to wcale nie znaczy, że "mówi jak jest".

Niezależna.pl - portal wybitnie jednostronny i w dodatku o bardzo agresywnej retoryce. Niezależność medium kojarzy się z pluralizmem z obiektywizmem, czyli tym, czym "Niezależna.pl" dokładnie nie jest.

Dzisiaj Prezydent Duda podpisał ustawę o TK, która zamuli działanie tej instytucji i w ten sposób zablokuje ją. Mimo to prezydent w oświadczeniu nt. swego podpisu nie omieszkał argumentować, że ustawa wzmocni funkcję TK w państwie.

Brakuje mi tylko podsumowania jak to Gazeta Wyborcza, Newsweek oraz natemat.pl są najbardziej rzetelnymi oraz prawdomównymi mediami ;)

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/28 21:09 #163745

@Marek Wojcik,

Zastanawiały mnie kiedyś nazwy partii, jak bardzo one nie odpowiadają ich aktywności, wręcz ma się wrażenie przeciwieństwa.

@Sopel

Zupełnie nie zrozumiałeś, o co chodzi. Mimo tytułu, mimo przykładów, mimo wniosków.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/28 21:55 #163746

Zupełnie nie zrozumiałeś, o co chodzi. Mimo tytułu, mimo przykładów, mimo wniosków.

Bo i dobór przykładów dziwnie jednostronny...

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/28 23:37 #163750

Zainteresowanym zagadnieniem polecam jedną z podstawowych pozycji w temacie Dezinformacja oręż walki autorstwa Vladimira Volkoff 'a

www.scribd.com/doc/72036619/Vladimir-Vol...%99%C5%BC-wojny-Cz-1
i część druga
www.scribd.com/doc/72036428/Vladimir-Vol...%99%C5%BC-wojny-Cz-2

Mimo, że cała pozycja jest wyjątkowo ciekawa, szczególnie polecam strony 94 - 114 z części drugiej, znajdziecie tam takie tematy jak:

Demoralizacja narodu, wobec przeciw któremu działania są wymierzone oraz dezintegracja tworzących się grup czyli :
- podważanie wartości, o które walczy nieprzyjaciel, zasiewanie wątpliwości
- podważanie wiary w siebie, każdego każdego nieprzyjacielskiego żołnierza, zaszczepienie mu zwątpienia w siebiei zwątpienia w to co wierzył
- zaszczepienia poczucia winy," Należy doprowadzić do tego żeby nieprzyjaciel utracił wiarę w słuszność swej sprawy, własnej ojczyzny, własnej armii, własnej grupy. Człowiek, który czuje się winny traci poczucie sensu swej walki a tym samym swą wartość bojową. "

Dyskredytacja władzy, jej obrońców, przedstawicieli, osobistości.
Neutralizacja mas, aby uniemożliwić jakiekolwiek powszechne spontaniczne wystąpienie w obronie istniejącego porządku
Neutralizacja głosu wyborców, Bojkot każdej formy wolnych wyborów
Metody dezintegracji dużych grup lub grup zorganizowanych mogących oprzeć się destabilizacji
Wprowadzić w obozie nieprzyjacielskim rozróżnienie między przywódcą a jego podwładnym: atakować przywódcę, okazywać wspaniałomyślność członków grupy.
Wykorzystywanie na korzyść działań rewolucyjnych niektórych oficjalnych wartości wyznawanych przez grupę będącą obiektem działań.
Rozkład moralny grup przewidzianych do rozbicia.
Budzenie i podsycanie wzajemnej nieufności wewnątrz zorganizowanych grup mogących przeciwstawić się destabilizacji.
Oddziaływanie na grupy kluczowe.

Polecam również nowszą książke pt."Wiek propagandy" znanego psychologa społecznego Eliota Aronsona.

Na gruncie polskich przypadków polecam wykład Rafała Brzeskiego na temat wojny informacyjnej.

oraz jego skrypt socjocybernetyka.files.wordpress.com/201...ormacja-skrypt-1.pdf

A poniżej co swoich odbiorcach sądzi gwiazda KOD-u opłacana przez niemieckiego wydawcę.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2015/12/29 09:56 #163757

Bo i dobór przykładów dziwnie jednostronny...

No właśnie, dobór jednostronny a jednak obiektywny, co dowodzi Sopel swą niezdolnością podania przykładów z innych stron.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/01/03 21:42 #163869

I na poparcie słów Ratnika

Auf Wiedersehen Newsweek Polska

Spór o Trybunał Konstytucyjny

W Katowicach w sylwestrową noc, przy skocznej muzyce z owacją, okrzykami " Pa, Lisie " przyjęto odejście z TVP medialnej gwiazdy Newsweeka i KOD-u.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/01/03 21:46 #163870

Nie wiem teraz czy Ty na poważnie z tym "Pa, Lisie" czy sobie grube jajca robisz :D

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/01/03 21:58 #163871

Myślę, że lepiej będzie " ... owacjami na stojąco i spontanicznymi okrzykami "Pa, Lisie" gorąco pożegnali ... " - i oby na zawsze.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/02/01 10:33 #164350

Niezależna.pl:
Bezczelność niemieckich kibiców. Premier Szydło wręczała medale ich drużynie, a oni gwizdali

niezalezna.pl/75683-bezczelnosc-niemieck...ruzynie-oni-gwizdali

Niezależna... po prostu od niczego.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/02/01 23:14 #164361

Niemieccy kibice spodziewali się pewnie wizyty błogosławionej Angeli...Ratnik byłeś,widziałeś słyszałeś...więc nie oceniaj.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/02/03 22:00 #164396

Niemieccy kibice spodziewali się pewnie wizyty błogosławionej Angeli...Ratnik byłeś,widziałeś słyszałeś...więc nie oceniaj.

Jeśli oburza Cię myśl, że większość ludzi nie lubiła i nie lubi PiS, to mogę Cię pocieszyć, że w tłumie wystarczy tylko kilku buczących, żeby wrażenie było, że cały tłum buczy.

"Chłodnym okiem", 'mówi jak jest', "Niezależna" 2016/02/03 22:51 #164398

Jeśli oburza Cię myśl, że większość ludzi nie lubiła i nie lubi PiS, to mogę Cię pocieszyć, że w tłumie wystarczy tylko kilku buczących, żeby wrażenie było, że cały tłum buczy.

Z tą większością to się trochę zagalopowałeś(jak zwykle zresztą),czego dowodem są ostatnie wybory parlamentarne.
Co do samego "incydentu" to gwizdano już na Wałęse,Milera,Kwaśniewskiego,Tuska,Kopacz...że o Bronku nie wspomnęTaka dola lidera :P

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Ghost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone