Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Poszukuje pracy 2015/01/21 01:08 #154995

Witam,
Poszukuje jakiejkolwiek pracy w okolicach Bytomia. Mam 20lat i obecnie chodzę zaocznie do LO. Posiadam prawo jazdy kat.b i przeszedłem szkolenie ochrony imprez masowych. Jeśli ktoś będzie miał jakiekolwiek informacje proszę o wiadomość. Nie boje się żadnej pracy :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Poszukuje pracy 2015/01/21 11:00 #155002

W czasach technikum dorabiałem tutaj www.student-service.pl/ na pracach magazynowych w Praktikerach

Poszukuje pracy 2015/01/21 17:50 #155017

Dzięki. Wysłałem cv. Gdyby ktoś jeszcze słyszał o jakieś pracy, to proszę dać znać :)

Poszukuje pracy 2015/01/21 18:36 #155021

Jak chcesz dorobić, to polecam McDonald's. Czy w Bytomiu, czy w tg(w tg jest bardzo duzo ludzi zatrudnionych i duża rotacja, co miesiac z 2-3 nowe osoby zatrudnione). Na dzien dobry umowa o prace na 3 miesiące, 10,50 na godzinę, godziny nocne extra 20% płatne, rożne premie, płatne l4, urlop itp. Pracodawca dostosowuje sie do twojej dyspozycyjności, a nie odwrotnie. Do tego dopasują ci umowę 1/4, 1/2, 3/4, 1/1, w ramach umowy możesz dorobić do kolejnego etatu, w każdej chwili możesz go zwiekszyć lub zmniejszyć w trybie natychmiastowym. W praktyce na pol etatu daje radę nawet 1000 - 1200 na rękę wycisnąć. Duże możliwości rozwoju i stosunkowo łatwo mozna awansować.

Re:Poszukuje pracy 2015/01/24 08:08 #155112

antonio z całym szacunkiem ale 20% więcej za nocki to nie extra ale obowiązek wynikający z kodeksu, podobnie jak płatne L4 czy urlop. Ile szebli kariery jest w takiej restauracji ?

Wysłane za pomocą taptalka

Poszukuje pracy 2015/01/24 10:16 #155115

Poszukuje pracy 2015/01/24 11:36 #155117

antonio z całym szacunkiem ale 20% więcej za nocki to nie extra ale obowiązek wynikający z kodeksu, podobnie jak płatne L4 czy urlop. Ile szebli kariery jest w takiej restauracji ?

google bot, weź pod uwagę że pracując za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej pracujesz na umowie cywilnoprawnej i o czymś takim jak płatny urlop, L4 możesz zapomnieć dodatkowo w takich agencjach zazwyczaj pracuje się za stawkę godzinową i nie ma dodatków za nadgodziny czy pracę w nocy.
Syn mojego znajomego też dorabia w Mc i jest zadowolony.

Poszukuje pracy 2015/01/24 12:09 #155118

Wcale ie wynika ja z kodeksu pracy, znajomy w zakładzie pracy duzo poważniejszym nas wysokim stanowisku ma 5 zł extra tylko z nocki, wiec raczej nie jest tak. Masz darmowe napoje bez limitu w czasie pracy, zniżki na żarcie.
Ile jest szczebli kariery? Bys sie zdziwił:
Pracownik restauracji, instruktor, manager, manager zmiany, asystent kierownika, kierownik, konsultant (tu juz jest sie ponad restauracja), konsultantów moze byc juz weeeele szczebli, a od kierownika masz juz auto służbowe, telefony, ponad średnia krajowa. Konsultant, to juz ok 10 tys. Brutto. Wszystkie szkolenia, nawet dla zwykłych pracownikow odbywają sie z reguły w 5 gwiazdkowych hotelach (to troche dziwne :D ). McDonald's moze byc bardzo dobra ścieżka kariery, ale trzeba byc zdyscyplinowanym i pracowitym.

Re:Poszukuje pracy 2015/01/24 18:39 #155130

O czym wy piszecie ? 10 zł na godzinę to mniej niż namniejsza krajowa - 10 zł * 168 godzin (średnia ilość godzin w miesiącu). Najmniejsza krajowa to 1750. A za godziny nocne obowiązkowo jest dodatek 20% i to wynika z kodeksu. Proponuję zaznajomić się z przysługujacymi nam prawami. Co do umów cywilnoprawnych to praca w wyznaczonych godzinach nie powinna być świadczona na tego typu warunkach. Niestety często sami godzimy się na takie warunki i sami psujemy rynek pracy. 10 tyś brutto nie robi na mnie wrażenia, mam styczność z osobami które w drugim miesiącu roku już nie odprowadzają składek emertyalno-rentowych ;)

Re:Poszukuje pracy 2015/01/24 20:27 #155133

Podejrzewam, że chodzi o kwotę "na rękę"

Poszukuje pracy 2015/01/24 20:32 #155134

Panowie

Mati napisał, że szuka pracy. A tu same konkrety w wyższości pracy Takiej nad inną, i o tym że ktoś zna kogoś kto zarabia tyle że mu wystarcza. Może jakieś sugestie dla kolegi, a nie wzajemne przekomarzanie...

Poszukuje pracy 2015/01/24 22:36 #155137

Nie dyskusja, tylko ktoś pytał, jakie sa perspektywy w mc. Otóż sa i to przyzwoite. Kolega chce sobie przerobić do studiów, wiec pewnie jest zainteresowany smieciowkami typu ulotki, praca w kinie, w sklepach sieciówkach itp. To mowię, ze ze śmieciowej dostanie w kfc umowę zlecenie, w kinie tak samo i bedzie walić za 6 zł brutto (w McDonald's wiecej na rękę dostanie na umowę o prace). Dlatego napisałem, ze ze śmiesznych prac, gdzie mozna sie zatrudnić z dnia na dzien maja jedne z najlepszych warunków. Powodzenia:)

Re:Poszukuje pracy 2015/01/25 00:25 #155138

Ja tam u prywaciarza niemam +20% za nocki

Poszukuje pracy 2015/01/25 11:07 #155140

www.bytomski.pl/forum-bytomia/25-piszta-...ca-magazynier#155072

Tu niestety wymagane jest wykształcenie średnie, a ja obecnie jestem na 2 roku w LO zaocznie, ale dziękuje. Jeśli ktoś jeszcze będzie o czymś słyszał, to proszę dać znać :)

Poszukuje pracy 2015/02/03 10:00 #155515

Gdyby ktoś coś słyszał, to nadal aktualne. Sam też szukam i zostawiam CV, gdzie tylko się da, ale być może ktoś z Was też będzie miał coś na oku, a więc ewentualnie proszę o zostawienie jakiegoś komentarza :)

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Ghost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone