Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Uwagi dot. artykułu: "Hokejowe mistrzostwa świata nie odbędą się w Bytomiu" 2020/06/22 22:29 #192222

bytomski.pl/sport/25281-hokejowe-mistrzo...odbeda-sie-w-bytomiu
Nie znam Pana Roberta Czykiela, ale nie wspomniał w artykule o okolicznościach przyznawania MS w 2021 roku, otóż pierwszeństwo miały miasta, które te turniej miały organizować w 2020 roku, a które nie odbyły się z powodu Covidu. Tak więc w pierwszej fazie Asiago walczące jak całe Włochy ze skutkami restrykcji epidemicznych chciało zrezygnować z organizacji MS w kolejnym roku, wtedy PZHL i Bytom się zgłosiły jakby na zastępstwo za Asiago. Pierwotny plany był taki, żeby MS w Bytomiu odbyły się w 2021, ale jako kolejne po tych w 2020 w Asiago, te plany pokrzyżowała sytuacja z wirusem. A próba zastąpienia Asiago "powtórkowego" turnieju MS nie powiodły się z powodu powrotu do gry Asiago, które wycofało rezygnację. Jest to dość skomplikowane i mam nadzieję, że wyjaśniłem to dość zrozumiale.
Kontekst ten jest w/g mnie znaczący dla całej sytuacji.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Uwagi dot. artykułu: "Hokejowe mistrzostwa świata nie odbędą się w Bytomiu" 2023/08/13 00:16 #197709

To interesująca informacja. Jeśli Mistrzostwa Świata w hokeju na lodzie nie odbędą się w Bytomiu, to w planach organizacji turnieju mogą zajść pewne zmiany. Powody mogą być różne - techniczne, organizacyjne, polityczne lub inne. Ważne jest, aby śledzić oficjalne informacje i wiadomości, aby być świadomym najnowszych wydarzeń i zmian w harmonogramie wydarzeń sportowych. Więcej informacji można znaleźć na specjalistycznych stronach internetowych, takich jak 888starz-polska.com/. Tutaj zawsze będziesz mógł nie tylko zobaczyć najnowsze wydarzenia, ale także dokonać pewnych prognoz dotyczących sportu

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• Strona:
  • 1
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone