Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Karola Miarki - chora reorganizacja 2021/11/19 20:33 #196035

Coraz więcej dziwnych i śmiesznych decyzji się w tym kraju i mieście rodzi. Teraz czytam że Pan Bieda mając w 80% procentach prąd z węgla chce zamykać kopalnie. On będzie budował farmy słoneczne w Bytomiu Pewnie na hołdzie hahaha. Mam jedno zdanie to tego chłopa: będziesz siedział chłopie przy świeczce w taki piękny jesienny dzień jak dziś. A jeśli nie ty to twoje dzieci o ile masz czym je zrobić.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Karola Miarki - chora reorganizacja 2021/11/19 22:58 #196036

Przecież pan Michał jest wiceprezydentem tylko dlatego że mama jest senatorem RP. Kompetencje są zbędne. Może opowiadać co chce i gdzie chce za pieniądze podatników. Farmy wiatrowe / fotowoltaiczne na hałdach i nieużytkach budować...

Karola Miarki - chora reorganizacja 2021/11/20 11:36 #196037

Zostawiając już tego naszego biednego wiceprezydenta (moim zdaniem już samo nazwisko dyskwalifikuje do pełnienia jakichkolwiek funkcji bo jak może być w mieście w którym rządzi Bieda) to dziś wszyscy są elektrykami i znawcami tematu prądu i fotowoltaiki. A tym czasem 90% z nich nie słyszało nawet o prawie Ohma, już nie mówię ile się trzeba było uczyć, żeby skończyć zwykłe technikum elektryczne na Placu Klasztornym. O wydziale elektrycznym na Polibudzie już nie wspominam nawet.

Karola Miarki - chora reorganizacja 2021/11/20 13:42 #196038

Nie bardzo rozumiem jak montaż sygnalizacji przy Moniuszki ma upłynnić ruch. Wydaje się, że pogorszy sytuację ale to tylko moje rojenia.

Wg ich badań co kilkadziesiąt sekund przechodził pieszy i tym samym ruch był wstrzymywany - po wprowadzeniu świateł, które będą uruchamiane przyciskiem przez pieszego (pieszy naciska przycisk i czeka kilkanaście/kilkadziesiąt sekund na zielone) jest duże prawdopodobieństwo że podczas jednego cyklu zielonego dla pieszych przejdzie kilka osób jednocześnie a nie jak dotychczas jeden pieszy co chwilę. Piesi będą przechodzić falami po kilka osób.

Karola Miarki - chora reorganizacja 2021/11/20 16:01 #196040

Będzie czekał kilkanaście sekund jak przy wiadukcie. He he he

Karola Miarki - chora reorganizacja 2021/11/26 11:40 #196059

Nie bardzo rozumiem jak montaż sygnalizacji przy Moniuszki ma upłynnić ruch. Wydaje się, że pogorszy sytuację ale to tylko moje rojenia.

Wg ich badań co kilkadziesiąt sekund przechodził pieszy i tym samym ruch był wstrzymywany - po wprowadzeniu świateł, które będą uruchamiane przyciskiem przez pieszego (pieszy naciska przycisk i czeka kilkanaście/kilkadziesiąt sekund na zielone) jest duże prawdopodobieństwo że podczas jednego cyklu zielonego dla pieszych przejdzie kilka osób jednocześnie a nie jak dotychczas jeden pieszy co chwilę. Piesi będą przechodzić falami po kilka osób.

Ja proponuję wprowadzić rozkład godzinowy i przejście przez jezdnię tylko o pełnej godzinie. Dziesięć sekund i koniec. Chce przejść o innej porze niech wsiada w samochód.

Moderatorzy: Ghost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone