6 i 7 XI 2011 obserwowałem w Bytomiu UFO. W piątek po zmroku z odległości 700 m. obserwowałem 2 bordowe kule na parkiem miejskim w Bytomiu. Jedna kula powoli pod lekkim skosem obniżała się nad drzewa, po czym błyskawicznie wskoczyła 100 m. w górę i po sekundzie błyskawicznie wróciła na pierwotne miejsce koło 2-ej kuli. Pojechałem samochodem do parku. Na skrzyżowaniu skręcając przed parkiem zauważyłem nad kopułą kościoła Podwyższenia Krzyża Św. bardzo ciemne, bordowe światło. Noc była bezgwiezdna. Koło parku jest stadion piłkarski, gdzie odbywał się mecz. 4 latarnie oświetlały stadion. Stanąłem przy parkowej lampie i czekałem z aparatem. Wzdłuż alejki tuż nad drzewami leciało krwisto bordowe UFO 2,5x1,5 m. Słyszałem taki dźwięk, jakbym stał przy transformatorze wysokiego napięcia. Filmowałem i poruszyłem, aby stanąć przed lampą. Ufo skręciło o 90 stopni i oddaliło się. Wróciłem do domu, znalazłem tel. do pana Zagórskiego i zadzwoniłem. Po pierwszym zdaniu zaczął mi mówić, że to lampiony. Rozmowa nie miała sensu. Następnego dnia ok. tej samej godziny, zauważyłem na połowie wysokości 3-ch kominów elektrociepłowni Szombierki 3 bordowe UFO. Ok.1 km. Tworzyły trójkąt równoboczny o podstawie ok. 50 m. Górne UFO zgasło, a dwa dolne powolutku tak, jak końcówki kija zaczęły się obracać zamieniając się miejscami. Po czym drugie UFO zgasło i następnie 3-cie. Zrobiłem telefonem Sony K510 -2 sekundy nagrania. Dokładnie 104 po moich obserwacjach w nocy były słyszane ,,dziwne dźwięki". To znaczy długie ,,buczenie" niskich tonów (wyczytałem w internecie różne relacje z Bytomia, że nie można w nocy spać). Pozdrawiam. Wiesław