Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT:

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/19 22:44 #182065

{gallery}galerie-news/2018/11/zaprzysiezenie/{/gallery}
Sala Sesyjna w Urzędzie Miejskim zwykle jest zbyt duża, jak...

Miejskie insygnia spoczęły dziś na ramionach dotychczasowego przewodniczącego Rady Miejskiej oraz świeżo upieczonego prezydenta Bytomia. Radni wybrali też wiceprzewodniczących oraz powołali Komisję Finansów, Rozwoju i Promocji Miasta.

Czytaj więcej...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/21 10:39 #182102

• Waldemar Bartosik
  • Waldemar Bartosik Avatar
  • Gość
  • Gość
JUŻ BYLI W OGRÓDKU, JUŻ WITALI SIĘ Z GĄSKĄ....

Co prawda osiągnięta przewaga PiS w Sejmiku jest krucha, bo oparta na transferze z ostatniej chwili, co do którego nie miałbym najmniejszego zaufania,
Ale jak się nie ma co się chce, to się chce co się ma.
Fakt pozostaje faktem : PiS RZADZI NA ŚLĄSKU.
PiS RZĄDZI W WARSZAWIE.

Pokonanie w sejmiku formacji stojących za Saługą, któremu Bytom w niemałym stopniu zawdzięcza miano HASIOKA i który w kampanii Wołosza odgrażał się cofnięciem 30-to milionowej dotacji na rewitalizację Bytomia - czym niewątpliwie wpłynął na wynik wyborów prezydenckich, jest swoistą KARMĄ. retorsją losu wobec koalicji PO-nowoczesna.

Pokazuje to, że PiS Bytom, wchodząc JAKO JEDYNE W POLSCE w kontrowersyjną, by nie rzec haniebną koalicję z platformą i nowoczesną, postąpił pochopnie i przedwcześnie.
(plus.dziennikzachodni.pl/koalicja-po-pis...w-polsce/ar/13674298)

Rodzi się zatem pytanie : czy PiS-em w Bytomiu rządzą władze w Warszawie, czy osobiste aspiracje i animozje lokalnych liderów ???

Lecz bycie sojusznikiem platformy jako jedyni w kraju - zaszczytu im nie przynosi.

Tak czy inaczej, to dobry prognostyk dla "posypania się" koalicji bytomskiej.

Ale dajmy jej najpierw szansę.

dziennikzachodni.pl/sejmik-slaski-pis-rz...nie-dala/ar/13681446

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/21 16:45 #182113

• Morfi
  • Morfi Avatar
  • Gość
  • Gość
Waldemarze haniebne to są Pana posty, pełne pogardy, braku kultury o jakimkolwiek wychowaniu nie wspominając.
Wszystko Pan podważa i wyśmiewa, nie może Pan przeboleć upadku Bartyli i tylko jęczy. W Pana wieku takie nerwy są nie wskazane, kończ waść wstydu oszczędź.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/21 17:22 #182116

A co w tym złego że.się dogadali - oby z pozytywnym skutkiem dla miasta i mieszkańców.
Stary dowcip:
- umarł stary senator w USA, mowa pogrzebowa: był wielkim politykiem bo zawsze znalazł kompromis,
a w Polsce: był wielkim politykiem bo nigdy nie szedł na kompromis...

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/22 06:51 #182132

Pan Waldemar chciałby żeby ekipa BIS nadal rządziła, ale zapomniał, że ich jest tylko 6 osób :D
Dziwię się, że wszyscy dookoła krytykują zawarte porozumienie, ale dla mnie to akurat pozytyw, że w Bytomiu udało się dogadać, a w całej Polsce się kłócą.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/22 10:47 #182138

Krytykują ludzie z BISu bo zostali sami ;)

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/22 11:26 #182139

...kończ waść wstydu oszczędź.

Ja się nie chcę czepiać, ale podobnie jak Pan Waldemar niedawno, zdaje się że źle użyłeś tego sformułowania. W Potopie była to prośba o dobicie bo się nie dawało rady pod naporem przeciwnika a nie wezwanie o zaprzestanie błazenady. No chyba że nie możesz zdzierżyć kolejnych ścian tekstu Pana Waldemara (nie dziwię się :D) to spoko.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/22 23:10 #182152

Szczerze...lepiej mi się czyta "ściany tekstu" pana Bartosika,niż "słowotok" pana Koja.
Bez względu na poglądy i preferencje polityczne tych dwóch ludzi dzieli niestety przepaść.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/23 21:31 #182165

• Waldemar Bartosik
  • Waldemar Bartosik Avatar
  • Gość
  • Gość
Wielce Czcigodni Przedmówcy,

Winston Churchill zwykł mawiać : masz wrogów, to dobrze, widać o coś walczyłeś. Zaś Bertrand Russel powiadał : Większość ludzi wolała by umrzeć, niż myśleć. I tak zresztą robią.
Generalnie obowiązuje zasada : nie spieraj się z głupcami bo przegrasz. Oni są w większości.

Jakbym nie budował moich treści, cokolwiek bym nie napisał, zawsze się znajdzie margines, nie odnoszący się do treści, lecz "wychowania", "kultury".

Napisałem " może Bartyla powinien zostać prezydentem".
Był to expressis verbis cytat z lipcowego artykułu redaktora portalu bytomski.pl

Zaś wszystkie moje powyższe i inne wywody, staram się wspierać opiniami bezstronnych recenzentów, aby się nie spotkać z zarzutem subiektywizmu czy chciejstwa.
Czy Durczok, czy redaktorzy DZ to też pozbawione wychowania i kultury żałosne chamy ?

To proponuję przejrzeć się w lustrze, a jeszcze lepiej udać do lekarza.
Choć się obawiam, że na takim poziomie frustracji.....medycyna jest bezradna !!!

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/23 22:25 #182166

Durczok autorytet Bartosika :)

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/23 23:18 #182168

Durczok autorytet Bartosika :)

Masz zastrzeżenia do Durczoka jako profesjonalnego dziennikarza czy do jego rozwiązłego,swego czasu,trybu życia?
Myślisz że na brzmienie nazwiska Durczok wszyscy odwracają wzrok i plują z grymasem w ziemię?
Zapewniam Cię że tak nie jest,

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/25 13:44 #182185

Były profesjonalny dziennikarz tvn-u :) Tyś jest synek fajny.
Przecież w tym kraju nie można być profesjonalnym dziennikarzem, wszystkie media na usługach władz.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/28 10:30 #182226

Juz się odznaczają :) :) :) Bartków, Gawron - nowa śmietanka i elita.
A gdzie wace, kupijaje i rabusy ?

www.bytom.pl/bytomianie-uhonorowani-meda...kania-niepodleglosci

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/28 20:33 #182229

Passshprase, postaraj się trzymać jakiś poziom. Medalem zostało odznaczonych 50 osób, w tym 10 z Bytomia. Nie tylko ja i Waldemar (m.in. za KPN i Tajemniczy Bytom), ale także: Piotr Boruszewski, Ryszard Sukiennik, Maciej Jasiński, Robert Białas, Andrzej Kurek, Ojciec Henryk Masny, Lechosław Jacyszyn oraz Edward Rewiński. Wnioski o uhonorowanie medalem zostały skierowane kilka miesięcy temu i, z tego co się orientuję, nie są to wszystkie osoby z Bytomia, jakie pamiątkowy medal otrzymają. To naprawdę nie moja wina, że, siedzenie na d.... przed monitorem czy telewizorem nie należy do moich ulubionych zajęć. Zawiśc to brzydka cecha, nie spodziewałem się jej znaleźć u Ciebie.

Stary przewodniczący, nowy prezydent [ZDJĘCIA] 2018/11/28 22:10 #182231

Nie wiem czy pisze w dobrym temacie więc jak OT to moderator usunie.
W Bytomiu nastąpiło gwałtowne przyspieszenie prac na drogach i nie tylko
- Wrocławska/Reja przeniesione zwężenie przy wadze kopalni
- wiadukt Wrocławska wczoraj prace ok.18 przy halogenach
- Krakowska dziś pracowali ok.19
- wyburzone kamienice na Chorzowskiej ,Krawieckiej
- spory ruch na zrujnowanej Katowickiej
- wycinane drzewa na Reymonta przy sali gimnastycznej szkoły 6
Co się dzieje :-o czyżby miasto przestało olewać i zaczęło kary umowne za nie dotrzymanie terminów nakładać , a może nie płaci transzy przelewów :-)

• Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Robert CzykielGhost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone