Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Twoja ulica nie jest odśnieżona? Zgłoś to! 2019/01/09 20:59 #182970

W listopadzie Urząd Miejski zapewniał, że Bytom jest dobrze...

Zima zadomowiła się w Bytomiu na dobre. Śnieg z pewnymi przerwami pada od kilku dni. Niestety szybkość jego odgarniania pozostawia wiele do życzenia. Jeśli Twoja ulica wciąż nie została odśnieżona, to zgłoś to.

Czytaj więcej...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Twoja ulica nie jest odśnieżona? Zgłoś to! 2019/01/09 21:10 #182971

Lepiej byłoby zgłaszać, gdzie jest odśnieżone- lista byłaby dużo krótsza.
mam wrażenie,że sztuka odśnieżania kompletnie zanikła (szczególnie na chodnikach) a piasek musi być towarem cenniejszym niż diamenty.
Na zdjęciu podobno Michał Bieda na bytomskiej ulicy

Re:Twoja ulica nie jest odśnieżona? Zgłoś to! 2019/01/10 12:20 #182974

Może by tak UM poszedł w ślady innych miast i stworzył podstronę na własnej stronie internetowej na której można zgłaszać usterki i problemy w mieście. Dziś zgłaszanie problemu wygląda tak że dzwonisz od jednostki do jednostki i co chwilę się okazuje że to jednak nie ich działka i odsyłają dalej. A powinno to wyglądać tak że zgłaszasz że coś jest nie tak na stroni internetowej a już UM martwi się tym która jednostka ma się tym zająć.

Re:Twoja ulica nie jest odśnieżona? Zgłoś to! 2019/01/10 12:34 #182975

Zaproponowalem, taka opcje podczas spotkania z paroma osobami odpowiedzialnymi za spolki miejskie. Odpowiedz byla negatywna, bo ponoc za Koja byla taka mozliwosc i sie nie mogli wyrobic z odp. na wszystkie uwagi i pytania mieszkancow.

Twoja ulica nie jest odśnieżona? Zgłoś to! 2019/01/10 15:42 #182978

Ulice czy chodniki to jeszcze małe piwo.Bardziej niepokoi mnie to co zalega na niektórych dachach.Wczoraj taka kilkukilogramowa copa upadła dwa metry ode mnie.

Re:Twoja ulica nie jest odśnieżona? Zgłoś to! 2019/01/11 18:18 #183004

Zaproponowalem, taka opcje podczas spotkania z paroma osobami odpowiedzialnymi za spolki miejskie. Odpowiedz byla negatywna, bo ponoc za Koja byla taka mozliwosc i sie nie mogli wyrobic z odp. na wszystkie uwagi i pytania mieszkancow.

A to jest chyba ich problem a nie mieszkańców. Jak widać lepiej udawać, że problemu nie ma, niż się z nim zmierzyć.
Przykład sąsiedniego miasta Piekar Śląskich choć oczywiście nie ta skala. Mają e-mail sos@piekary.pl i mieszkańcy na niego mogą wszystko zgłaszać.
I tak jak @miras pisze - to w UM się martwią czyj to problem i jaka jednostka ma się tym zająć. Ciebie jako zgłaszającego to nie interesuje. Masz dostać jak najszybciej odpowiedź.

Do tego potrzeba chęci i samozaparcia ale jak widać w Bytomiu lepiej unikać starcia z problemami. Mam nadzieje, że to się jednak zmieni.

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Robert CzykielGhost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone