Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT:

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/04/26 14:07 #143393

Na Dworcowej w lokalu po Cepelii powstaje Ministerstwo Śledzia i Wódki. Fajnie że nie będzie tam kolejnego banku. Ciekawe czy wystawią ogródek na lato...

Bytomski lokal sieci ma już swoją stronę, ale nie jest jeszcze uzupełniona - bytom.msiw.eu

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/04/26 18:31 #143401

Na Dworcowej w lokalu po Cepelii powstaje Ministerstwo Śledzia i Wódki. Fajnie że nie będzie tam kolejnego banku. Ciekawe czy wystawią ogródek na lato...

Bytomski lokal sieci ma już swoją stronę, ale nie jest jeszcze uzupełniona - bytom.msiw.eu

A właśnie się ostatnio zastanawiałem, czy ta cepelia przetrwała. Fajny klimat miała, ale chyba zbyt zacofany, ale i zbyt delikatny jak na dzisiejsze czasy. Faszernia etanolem lepiej się sprzeda i tak koniec końców zapłaci NFZ.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/05/07 08:24 #143801

A właśnie się ostatnio zastanawiałem, czy ta cepelia przetrwała. Fajny klimat miała, ale chyba zbyt zacofany, ale i zbyt delikatny jak na dzisiejsze czasy. Faszernia etanolem lepiej się sprzeda i tak koniec końców zapłaci NFZ.

Cepelia miała niestety drogo i obsługa była chętna do pomocy, czy doradzenia "choćby wcale". Coś się kończy, coś się zaczyna - życie. :P

Tylko ciekawe, czy ta lokalizacja przyciągnie imprezowiczów? Myślę, że musiałoby tam (na Dworcowej) powstać 2-3 lokale, bo niby blisko, a ludziom się i tak może nie chcieć się iść z rynku, żeby sprawdzić, czy jest miejsce akurat w tej jednej knajpie. Zobaczymy. Ja trzymam kciuki.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/05/07 10:01 #143810

Ale za to najbliżej dworca autobusowego :)

Praktycznie w tym samym miejscu, tylko, że w bramie była już kiedyś pewna knajpa... Ktoś pamięta jaka? :)

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/05/07 10:11 #143811

Ale za to najbliżej dworca autobusowego :)

Praktycznie w tym samym miejscu, tylko, że w bramie była już kiedyś pewna knajpa... Ktoś pamięta jaka? :)

Tak, ale życie na Dworcowej w weekendy wieczorem na ogół zamiera (jedynie co do Macka ludzie idą).

Masz na myśli Mirage? Ale on był dalej z tego, co pamiętam. To były czasy. B)

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/05/07 11:31 #143815

Kilka lat temu była tam całkiem fajna knajpa w amerykańskim klimacie - Pizza Boy. Później niestety jej miejsce zastąpiła jakaś dyskoteka, która słynęła z przyjmowania dzieciarni. Szkoda, że teraz tam nic nie ma, bo miejsce miało klimat.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/10/23 10:30 #150679

Lokal otwarty już od 2 tygodni. Ktoś był, jakieś opinie?

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/10/23 13:04 #150687

Ostatnio kilka razy przechodziłem Dworcową w godzinach bardzo popołudniowych (17-18) i wewnątrz siedziało niemało ludzi, miejmy nadzieję że lokal się utrzyma i nie zastąpi go bank czy inne chwilówki.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/10/31 09:22 #151027

coś tak czuje, że akurat ministerstwo będzie się cieszyć sporym zainteresowaniem.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2014/11/03 08:52 #151109

Cenowo jest ok więc ma spore szanse się utrzymać :)

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2015/12/19 12:43 #163644

To by było na tyle
Załączniki:

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2015/12/19 14:20 #163646

I dobrze. Mniej rozwrzeszczanej i agresywnej patologii. Naprawdę wolę dać za piwo 6-7zł siedzieć w spokoju niż dać 4 i obawiać się łypiących karków. Cena kształtuje klientelę.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2015/12/19 17:35 #163649

Dzisiaj, gdy tamtędy przechodziłem, to zauważyłem, że Ministerstwo się zwinęło. Zmiana władzy? :P

Kojarzę, że raczej lokal cieszył się sporym zainteresowaniem, ale pewnie przy niskich cenach zarobki były zbyt małe, by starczyło na czynsz.

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2015/12/19 19:30 #163650

Szkoda... Lubiłem ten lokal, choć Ministerstwa w Gliwicach i Kato prezentowały lepszy poziom :)

I dobrze. Mniej rozwrzeszczanej i agresywnej patologii. Naprawdę wolę dać za piwo 6-7zł siedzieć w spokoju niż dać 4 i obawiać się łypiących karków. Cena kształtuje klientelę.

Wybacz ale piszesz dyrdymały. Pracowałem jako barman w klubie gdzie piwo zaczynało się od 7 złotych i też trafiałem na patolę której prędzej bym się po jakimś szynku spodziewał a nie po cywilizowanych ludziach. Oczywiście cena potrafi zrobić wstępny odsiew ale to nie wyznacznik poziomu. Ministerstwa mają swój klimat, ale Bytom nie ma zbyt dużo ludziom do zaoferowania (brak uczelni czy jakiś sporych skupisk pracy) więc ludzi wolą spędzać czas w miastach ościennych. Wyjątkiem są puby które są u nas od lat - ludzie je znają i wracają tam z sentymentu.

A wracając do Ministerstwa to też byłem lekko w szoku. Chciałem wpaść na jedno piwko a tu taki zonk... Wie ktoś może czy to zamknięte na amen czy zmiana lokalu?

Ministerstwo Śledzia i Wódki 2015/12/19 19:52 #163651

Panowie...pobudka.Byłem w Bytomiu na początku listopada i już w tedy Ministerstwo zamknęło swoje gabinety...Dla mnie żadna strata bo i tak od lat preferuję "Między wódką....."Pozdrawiam petentów ministerstwa ;)

• Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Ghost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone