Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Smog zaatakował w Bytomiu. Normy przekroczone o 700 procent! 2019/11/01 10:48 #187200

Według prognoz synoptyków, 31 października w nocy na terenie Bytomia...

W halloweenowy wieczór niska emisja dała się we znaki bytomianom. Miejscami widoczność nie przekraczała kilku metrów, a czujniki smogu świeciły nie na czerwono, lecz purpurowo!

Czytaj więcej...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Smog zaatakował w Bytomiu. Normy przekroczone o 700 procent! 2019/11/02 23:55 #187213

Dofinansowanie? Do wymiany ogrzewania? Dobre sobie. A toście mnie ubawili. Najpierw trzeba przez około rok latać za zezwoleniami, zgodami, świstkami, złożyć tą bibliografię w Urzędzie Miejskim a jak już poskładacie, co trzeba, to należy zaczekać na śmieszny zwrot od 2 do 3 lat. Właśnie mój syn to przerabia. Zapłacił za co gazowe około 14 tysięcy a dofinansowanie w wysokości 1500 zł otrzyma za 2 lata. Ja kilka lat temu zrobiłam sobie co elektryczne za około 5 tysięcy, bez zgód, bez wkładów kominowych, bez łaski urzędników i dofinansowania. Za ogrzewanie mieszkania miesięcznie płacę tyle samo, co sąsiadka za gazowe.

Smog zaatakował w Bytomiu. Normy przekroczone o 700 procent! 2019/11/03 10:23 #187215

Ja kilka lat temu zrobiłam sobie co elektryczne za około 5 tysięcy, bez zgód, bez wkładów kominowych, bez łaski urzędników i dofinansowania. Za ogrzewanie mieszkania miesięcznie płacę tyle samo, co sąsiadka za gazowe.

Rząd pracuje nad uwolnieniem cen energii elektrycznej w Polsce. W związku z tym warto już teraz przeanalizować sytuację, w której ceny energii dla gospodarstw domowych są o 50% wyższe niż to jest dzisiaj.

Ministerstwo Energii rozpoczęło prace nad wprowadzeniem do porządku prawnego do końca 2020 r. dyrektywy UE 2019/944 zakładającej m.in. swobodne kształtowania cen energii elektrycznej przez dostawców - napisało ME w odpowiedzi na interpelację poselską.

biznes.pap.pl/pl/news/pap/info/2810922,m...uwolnienia-cen-pradu

Jeśli chodzi o ogrzewanie gazowe to obecnie żyjemy w czasach promocji i naganiania klientów na gaz. Nie mówi się natomiast o tym, że najpóźniej od 2024 ceny gazu dla gospodarstw domowych także muszą zostać uwolnione . Przewidywany wzrost kosztów to również kilkadziesiąt procent w krótkim okresie.

Smog zaatakował w Bytomiu. Normy przekroczone o 700 procent! 2019/11/05 12:04 #187256

O włos od totalnej zagłady...

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Robert CzykielGhost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone