Nooo, bardzo ładnie- cieszę się, że mamy miejsce do "ujadania" które jak widzę cieszy się całkiem niezłą liczbą odwiedzających....co oznacza, że nie mogę bezkarnie pluć na PiS bo mi gnaty na mieście przetrącą...... :zmartwiony2: To oczywiście niestosowny żart

Ok. Wiemy, co złego jest w PiS-ie. 
A co dobrego jest w PO?
Miałam pisać solidne wypracowanie ale streszczę się bo o pewnych rzeczach wygodniej mówić w kontaktach na żywo- mniej niedomówień.
Dlaczego wybrałam PO? Tylko i wyłącznie z racji na fakt, iż byli w swoim programie otwarci na temat prywatyzacji w opiece zdrowotnej. ( na temat prywatyzacji opieki zdrowotnej pisałam przed kampanią i nie będę tego powtarzać w tym miejscu) no i wydawali się być zwolennikami stabilnego rozwoju Polski. Przyznam, że w wielu aspektach jest mi bardziej po drodze do lewicy i rozważałam już rezygnację z członkostwa w PO ( chodzi tutaj głównie o mój antyklerykalizm i niezadowolenie z zamiatania pod dywan tematu aborcji ). W każdej partii są tylko ludzie, a wszędzie gdzie jest człowiek, tam jest miejsce na błędy, słabości i w większości merkantylne podejście...niestety. Nie jestem chora psychicznie, żeby przyklaskiwać każdemu z pomysłów PO bo nie na tym polega moim zdaniem rozwój i wymiana poglądów.
Dlaczego tak bardzo jestem uczulona na PiS ( nie oznacza to, że nie szanuję ludzi związanych z PiS! )? Nie będę się odwoływać do dalekiej przeszłości, gdyby tak było, to ludziom z lewicy należałoby do grobowej deski wypominać "czerwoną przeszłość" a mają przecież wielu rozsądnych przedstawicieli baaaaa czasem nawet bardziej ludzkich w odbiorze, niż Nasi. Nie będę zwolennikiem PiS bo:
- nie widzę nic dobrego w wypowiedziach z ust prawnika, który przed prawomocnym wyrokiem sądu mówi: " Już nikt nigdy przez tego pana pozbawiony życia nie będzie" Ziobro ( fakt, że przeprosił)
- boję się ludzi montujących akcje jak w przypadku pani Blidy ( tematu rozwijać na forum nie będę jak ktoś chcę polemizować zapraszam na kawę)
- gdyby nie wpieprzanie się PiS w sprawę krzyża można to było załatwić w cywilizowany sposób- wystarczyło żeby nie podejmowali tematu bo wiedzieli,jak ich stanowisko wpłynie na rozjuszone tłumy gorliwych katolików lub osób o fanatycznym podejściu do tematu wiary
- onanizowanie się katastrofą smoleńską przy pomocy rodzin ofiar członków PiS, którzy stracili życie w katastrofie to perfidne i nudne zagranie. Pomijając rolę mediów....jeśli widzę, że moja znajoma fiksuje, ma objawy Zespołu Stresu Pourazowego i wali do kamery " Rząd Tuska posłał na śmierć" to zabieram ją za fraki i prowadzę do psychologa a jak jest potrzeba to do psychiatry bo przeżyła traumę i należy sie jej spokój i poszanowanie jej żałoby a nie medialny show, którego będzie się po latach wstydziła.
Na chwilę obecną to wszystko.
[ Dodano: Wto 22 Lut, 2011 ]
NIE dla likwidacji bytomskich szkół! NIE dla bytomskiej Platformy Obywatelskiej!
Nie dla likwidacji szkół- rozumiem. Nie dla bytomskiej Platformy Obywatelskiej- rozumiem, że masz na myśli radnych i prezydenta, czy kogoś jeszcze? Nie utożsamiaj prezydenta z PO, powiedział że jest prezydentem bytomian więc rozumiem, że podejmował tą decyzję ( o takim sposobie przeprowadzenia reformy) suwerennie i bez nacisków ze strony PO. Pan prezydent mówił wielokrotnie że nie ma żadnych doradców więc jeśli już, to proszę go osądzać jako człowieka- mieszkańca Bytomia, nie jako członka PO.
PiS Bytom!
Gratuluję panu Kaczyńskiemu bloga- w końcu jakiś PR-owiec przekonał go do tego. Teraz będziemy mieli wiadomości z pierwszej ręki i nie będzie mowy o manipulacji faktami ze strony mediów :brawo2: :brawo2: :brawo:
Aaaaa właśnie- PiS Bytom, jak masz na imię? :zawstydzony: