Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:02 #69490

Kochani! Ponieważ nic tak nie skłania do myślenia, nic nie wzbudza tylu sprzecznych emocji i nic tak nie przewija się w mediach, jak nadchodzące wybory parlamentarne ja- klakier PO jak mnie ochrzcił ( może nie wprost) PiS zapraszam do rozmowy na temat sceny politycznej. Nie będziemy z PiSem ( w przynajmniej ja) więcej zaśmiecać tematu założonego przez Henia- prywatne animozje i przemyślenia dotyczące zwłaszcza PO i PiS umieszczajmy w tym miejscu :brawo: :brawo2: :yes: Ok? :muzyczka:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:16 #69499

• henk
  • henk Avatar
  • Gość
  • Gość
No to ja prosze jakiegoś moderatora o przeniesienie tutaj polemiki PO-PiS z tematu <Szukam plakatu: "Piotr Koj ko(cośtam) i uczciwy">, bo go strasznie "zaśmiecili".
Niech się nawet zarzynają, .... ale u siebie :zly3: .

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:19 #69500

O to dobry pomysł- ten temat powinien mieć osobne miejsce. Krwi nie przewiduję ale dzięki przeniesieniu polemiki pod "PO PiS i reszta świata" w innych tematach będzie czysto a osoby, które przedtem dawały mnie i PiS- owi z zadek za of będą dostawać w zadek tutaj- jak zaczną marudzić ;)

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:25 #69508

• henk
  • henk Avatar
  • Gość
  • Gość

a osoby, które przedtem dawały mnie i PiS- owi z zadek za of będą dostawać w zadek tutaj- jak zaczną marudzić

Ja maruuuuudzę, choć "w zadek nie dawałem". :zly:
I już stąd spadam!

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:27 #69512

• PiS Bytom
  • PiS Bytom Avatar
  • Gość
  • Gość
a co Ty Heniu taki "bojowy"? :D

Tamten temat został wyczerpany,poszukiwałes plakatu i został zamieszczony,naturalnym jest więc, że potem dysputa przeniosła się na inne ciekawe tematy :)

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:29 #69513

Moim zdaniem przypadek PiSu pokazał jedną rzecz - jak łatwo jest, przy pomocy mediów, manipulować społeczeństwem. Jak łatwo ludzie przyjmują jako własne (?!) zaprogramowane przez innych poglądy.

Zapytajcie się dowolnego przeciwnika PiSu (mam na myśli takich hardcore'owych) za co ich tak nienawidzi. Usłyszycie na pewno kilka z tych:
- ośmieszyli nas w Europie
- mają fobie antyrosyjską
- patrzą w przeszłość, zamiast w przyszłość
- ciągle tylko jątrzą
- wszędzie widzą komunistów
- trzymają sztamę z ojcem Rydzykiem
etc.

A potem zapytajcie takiego człowieka skąd u niego taka opinia? Jakie KONKRETNE zachowania przekonały, go do tego myślenia? Niech poda przykłady na podstawie, których wyrobił sobie taką opinię. I tu się zacznie robić ciekawa dyskusja :)

Zresztą na tym forum nie jest inaczej. Stwierdzenie (cytuję z pamięci): "Powiedz mi co myślisz o Kaczyńskim to będę wiedział czy wogóle jest sens z Tobą rozmawiać" to jak dla mnie przejaw arogancji i "szufladkowego" myślenia.

Ludzie dziś nie chcą, z lenistwa, samodzielnie myśleć. Mamy fast food, fast love no to i fast thinking. Po cholerę mam tracić czas na wyrabianie sobie poglądów skoro mogę wybrać z gotowców podsuwanych przez media? No, a że 90% mainstreamowych mediów ma do zaoferowania tylko jeden produkt no to mamy efekty.

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 11:40 #69518

Zgodzę się z PiSem, że Kaczyński to niemal postać tragiczna- w aspekcie tego, co go spotkało. Wiem, że nie mieli lepszego kandydata na fotel prezydenta ale powinien w spokoju przeżyć żałobę bo wielu ludzi ląduje po takich tragediach w oddziałach zamkniętych. Nie jest to sarkazm- piszę doktorat na Katedrze psychiatrii i często takie traumy odbijają się na zdrowiu psychicznym. Do czasu, kiedy była adrenalina wyborcza miał cel i mógł tą stratę "protezować" kampanią....potem było gorzej. Nie pamiętam kto był wtedy prowadzącym, ale w TV był z Nim wywiad jakiś miesiąc temu i było wyraźnie widać tragiczny obraz zwykłego człowieka, którego życie przygniotło i chyba pierwszy raz widziałam, że prezes ma "szklane oczy". Niestety- media mają ogromny wpływ na odbiór PiS i PO. Co się stało, kiedy Komorowski podpisał się pod zakazem umieszczania płatnych spotów wyborczych w radiu i telewizji? Media, którym pojawiła się wizja utraty grubych milionów zaczęły nagle publikować sondaże mówiące o gwałtownych i drastycznych spadkach poparcia PO podczas, gdy chodziło prędzej o promile niż procenty :D

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 14:00 #69549

Moim zdaniem przypadek PiSu pokazał jedną rzecz - jak łatwo jest, przy pomocy mediów, manipulować społeczeństwem. Jak łatwo ludzie przyjmują jako własne (?!) zaprogramowane przez innych poglądy.

Dokładnie to samo można odnieść do PO.

Ludzie dziś nie chcą, z lenistwa, samodzielnie myśleć. Mamy fast food, fast love no to i fast thinking. Po cholerę mam tracić czas na wyrabianie sobie poglądów skoro mogę wybrać z gotowców podsuwanych przez media? No, a że 90% mainstreamowych mediów ma do zaoferowania tylko jeden produkt no to mamy efekty.

W TVN trwa ciągła kampania ośmieszająca PiS ( w tym samego Prezesa), i jednocześnie gloryfikująca działania rządu Tuska.
Z kolei w TVP mamy sytuację dokładnie odwrotną- działania PiSu i SLD są tu chwalone (przedstawiane w jasnych barwach) znacznie częściej niż rządzącej PO.

Przynajmniej ja to tak widzę. Poprawcie mnie jeśli się mylę. ;)

Fantus,Skąd więc te 90%? Jak dla mnie, to mamy dwa "produkty"... 50/50

Pozdrawiam
Jacek

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 14:11 #69551

• ero1884
  • ero1884 Avatar
  • Gość
  • Gość
Jacek mylisz sie Tvn jak i Tvp już tak mocno nikogo nie faworyzują.

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 14:30 #69552

• PiS Bytom
  • PiS Bytom Avatar
  • Gość
  • Gość
TVP już dawno przejęta przez duet PO - SLD. Wystarczy oglądać na bieżąco tvp info aby odnieść wrażenie że najsilniejszą partią opozycji jest ... sld :)
Podobnie wiadomości. Wczoraj oglądałem materiał o Marcie Kaczyńskiej, z którego wynikało, iż Marta Kaczyńska jest poza pisem i nie będzie wspierać Kaczyńskiego. Wszystko podane w tonie sensacji, tak jakby ktokowliek ważny z PiS kiedykowliek twierdził, że Kaczyńska wstapi do piS i będzie startowała w wyborach samorzadowych. Onegdaj podobną hucpę realizowano z mitycznymi "bilboardami" z Martą. Na ekranach publicznej zobaczy można zorientowanych antypisowski: Lisa czy Żakowskiego, nie ujrzymy tam jednak nikogo stojącego w kontrze do poglądów prezentowanych przez nich. Chyyba jeszcze jeden Pospieszalski się tam ostał ze swoim późnonocnym programem (ale głowy nie dam)

najbliżej obiektywizmu znajduje się chyba polsat, a to dlatego, że decyzja rządu PO odbierze im sporo kasy z prowadzonego przez nich PTE Polsat.

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 15:14 #69564

• pancho
  • pancho Avatar
  • Gość
  • Gość
Jak scharakteryzować PISs. peło. lsd i arbuzów?

Kazik - 4 pokoje
Biurokracja od czasów upadku komuny rozrosła się trzykrotnie
z tą różnicą, że zamiast jednej stanowiska obsadzają cztery partie
robiące zasadniczo to samo w ramach jednego modelu
tak władza, korupcja i kłamstwa prowadzą najlepiej do celu
a różnica, że jedni mówią, że PRL była cool - a drudzy mówią, że nie
i że jedni mówią, że pewno Boga nie ma - a drudzy mówią, że jest
ale zasadniczo to jest jedna formacja nad wyraz pasożytnicza
takie dwie strony jednej chorągiewki tak tutaj zazwyczaj naliczam

:P

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 15:54 #69567

Nooo, bardzo ładnie- cieszę się, że mamy miejsce do "ujadania" które jak widzę cieszy się całkiem niezłą liczbą odwiedzających....co oznacza, że nie mogę bezkarnie pluć na PiS bo mi gnaty na mieście przetrącą...... :zmartwiony2: To oczywiście niestosowny żart ;)

Ok. Wiemy, co złego jest w PiS-ie. ;)
A co dobrego jest w PO?

Miałam pisać solidne wypracowanie ale streszczę się bo o pewnych rzeczach wygodniej mówić w kontaktach na żywo- mniej niedomówień.
Dlaczego wybrałam PO? Tylko i wyłącznie z racji na fakt, iż byli w swoim programie otwarci na temat prywatyzacji w opiece zdrowotnej. ( na temat prywatyzacji opieki zdrowotnej pisałam przed kampanią i nie będę tego powtarzać w tym miejscu) no i wydawali się być zwolennikami stabilnego rozwoju Polski. Przyznam, że w wielu aspektach jest mi bardziej po drodze do lewicy i rozważałam już rezygnację z członkostwa w PO ( chodzi tutaj głównie o mój antyklerykalizm i niezadowolenie z zamiatania pod dywan tematu aborcji ). W każdej partii są tylko ludzie, a wszędzie gdzie jest człowiek, tam jest miejsce na błędy, słabości i w większości merkantylne podejście...niestety. Nie jestem chora psychicznie, żeby przyklaskiwać każdemu z pomysłów PO bo nie na tym polega moim zdaniem rozwój i wymiana poglądów.
Dlaczego tak bardzo jestem uczulona na PiS ( nie oznacza to, że nie szanuję ludzi związanych z PiS! )? Nie będę się odwoływać do dalekiej przeszłości, gdyby tak było, to ludziom z lewicy należałoby do grobowej deski wypominać "czerwoną przeszłość" a mają przecież wielu rozsądnych przedstawicieli baaaaa czasem nawet bardziej ludzkich w odbiorze, niż Nasi. Nie będę zwolennikiem PiS bo:
- nie widzę nic dobrego w wypowiedziach z ust prawnika, który przed prawomocnym wyrokiem sądu mówi: " Już nikt nigdy przez tego pana pozbawiony życia nie będzie" Ziobro ( fakt, że przeprosił)
- boję się ludzi montujących akcje jak w przypadku pani Blidy ( tematu rozwijać na forum nie będę jak ktoś chcę polemizować zapraszam na kawę)
- gdyby nie wpieprzanie się PiS w sprawę krzyża można to było załatwić w cywilizowany sposób- wystarczyło żeby nie podejmowali tematu bo wiedzieli,jak ich stanowisko wpłynie na rozjuszone tłumy gorliwych katolików lub osób o fanatycznym podejściu do tematu wiary
- onanizowanie się katastrofą smoleńską przy pomocy rodzin ofiar członków PiS, którzy stracili życie w katastrofie to perfidne i nudne zagranie. Pomijając rolę mediów....jeśli widzę, że moja znajoma fiksuje, ma objawy Zespołu Stresu Pourazowego i wali do kamery " Rząd Tuska posłał na śmierć" to zabieram ją za fraki i prowadzę do psychologa a jak jest potrzeba to do psychiatry bo przeżyła traumę i należy sie jej spokój i poszanowanie jej żałoby a nie medialny show, którego będzie się po latach wstydziła.
Na chwilę obecną to wszystko.

[ Dodano: Wto 22 Lut, 2011 ]

NIE dla likwidacji bytomskich szkół! NIE dla bytomskiej Platformy Obywatelskiej!

Nie dla likwidacji szkół- rozumiem. Nie dla bytomskiej Platformy Obywatelskiej- rozumiem, że masz na myśli radnych i prezydenta, czy kogoś jeszcze? Nie utożsamiaj prezydenta z PO, powiedział że jest prezydentem bytomian więc rozumiem, że podejmował tą decyzję ( o takim sposobie przeprowadzenia reformy) suwerennie i bez nacisków ze strony PO. Pan prezydent mówił wielokrotnie że nie ma żadnych doradców więc jeśli już, to proszę go osądzać jako człowieka- mieszkańca Bytomia, nie jako członka PO.

PiS Bytom!
Gratuluję panu Kaczyńskiemu bloga- w końcu jakiś PR-owiec przekonał go do tego. Teraz będziemy mieli wiadomości z pierwszej ręki i nie będzie mowy o manipulacji faktami ze strony mediów :brawo2: :brawo2: :brawo:

Aaaaa właśnie- PiS Bytom, jak masz na imię? :zawstydzony:

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 16:22 #69572

• Andrew
  • Andrew Avatar
  • Gość
  • Gość

Moim zdaniem przypadek PiSu pokazał jedną rzecz - jak łatwo jest, przy pomocy mediów, manipulować społeczeństwem. Jak łatwo ludzie przyjmują jako własne (?!) zaprogramowane przez innych poglądy..

Zgadzam się ale to dotyczy mimo wszystko i tak tylko bardziej "ambitnej" części społeczeństwa.
Bo jakaś połowa ludzi widząc jak politycy "wadzą się o stołki" co jeszcze dodatkowo telewizja podkręca i nagłaśnia wogóle przestało się interesować polityką i przestali brać udział z życiu politycznym czego mamy odzwierciedlenie w frekwencjach wyborczych.

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 16:48 #69578

Magdalena Łosik, Jeśli chodzi o mój podpis, to wyraża on mój sprzeciw wobec pomysłu radnych bytomskiej PO odnośnie likwidacji szkół w naszym mieście. Podejmując takie decyzje bytomska PO zniechęca do siebie nie tylko mnie, ale i setki (tysiące?) ludzi w Bytomiu.

Nie utożsamiaj prezydenta z PO, powiedział że jest prezydentem bytomian więc rozumiem, że podejmował tą decyzję ( o takim sposobie przeprowadzenia reformy) suwerennie i bez nacisków ze strony PO.

Ok, dlaczego w takim razie dlaczego prezydent bytomian (i radni bytomskiej PO) chce zamykać technika, których absolwenci mają większą szansę na zdobycie pracy niż ci z liceów?
Czy to jest sposób na obniżenie bezrobocia w Bytomiu i tym samym środków na pomoc socjalną? Śmiem twierdzić, że nie.

Pan prezydent mówił wielokrotnie że nie ma żadnych doradców więc jeśli już, to proszę go osądzać jako człowieka- mieszkańca Bytomia, nie jako członka PO.

Nie ma doradców? Szkoda... Ale ciągle jest członkiem PO, nie?

Pozdrawiam,
Jacek

P.S Piszesz, że wybrałaś PO (tak jak ja w 2007r). Czy teraz też wybrałabyś PO? ;)

PO, PiS i reszta świata 2011/02/22 17:02 #69579

Jeśli chodzi o mój podpis, to wyraża on mój sprzeciw wobec pomysłu radnych bytomskiej PO odnośnie likwidacji szkół w naszym mieście. Podejmując takie decyzje bytomska PO zniechęca do siebie nie tylko mnie, ale i setki (tysiące?) ludzi w Bytomiu.

Radni PO i prezydent to nie całe bytomskie PO. Ale jak widać całe bytomskie PO dostanie za to po dupie więc na każdym kroku będę o tym przypominać. Co do radnych, to chciałam zauważyć co napisał na blogu pan prezydent:" Klub radnych Platformy Obywatelskiej zwrócił się do mnie o zdjęcie z porządku obrad najbliższej sesji Rady Miejskiej projektów związanych z reorganizacją sieci szkół." To nie radni "kulali projekty" oni mieli je dopiero wziąć pod głosowanie. To czy byli tym tematem zainteresowani ocenić mogą Ci, którzy przychodzili na spotkania organizowane przez szkoły z "czarnej listy".

Ok, dlaczego w takim razie dlaczego prezydent bytomian (i radni bytomskiej PO) chce zamykać technika, których absolwenci mają większą szansę na zdobycie pracy niż ci z liceów?
Czy to jest sposób na obniżenie bezrobocia w Bytomiu i tym samym środków na pomoc socjalną? Śmiem twierdzić, że nie.

O to pytaj ich, nie mnie.

Nie ma doradców? Szkoda... Ale ciągle jest członkiem PO, nie?

W każdym z wywiadów mówił, że nie ma doradców więc ja mu wierzę- wnioskuję za tym że wiedział na co się pisze zajmując stanowisko " za likwidacją tych szkół". Tak pan prezydent jest członkiem PO ale kieruje się swoim sumieniem i swoją wiedzą, nie partyjną ściągawką.

Moderatorzy: Ghost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone