Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Jakie dodatkowe ogrzewanie 2022/10/18 11:23 #197084

Jakie ogrzewanie zastosować do mieszkania ok 45m2 na parterze (nie ma piwnicy). Nie ma grzejników, do tej pory było ogrzewanie kominkowe (bez rozprowadzenia - tragedia )
Będzie mały remont, więc trzeba podjąć mądrą decyzję.
Maty/folie grzewcze? Może znacie jakieś inne rozwiazanie? Dzięki za podpowiedzi

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jakie dodatkowe ogrzewanie 2022/10/18 15:08 #197086

Zaczęłabym od dobrej izolacji, to połowa jak nie trzy czwarte sukces, żeby nie grzać ziemi i powietrza. Byli teściowie mieli podłogowe podłączone do kominka, znajomi mają combo kocioł / kominek, ale nie wiem czy masz gdzie zmieścić instalację.

Maty grzewcze to dobre rozwiazanie, niemniej z tego co wiem to lepsza jest pompa ciepła - na pewno ogrzewanie nią będzie tańsze niż matami w sytuacji w której nie macie fotowoltaiki.

No i dobrze będzie kupić również termowentylator, do dodatkowego ogrzania łazienki w chłodne dni.

Jakie dodatkowe ogrzewanie 2022/10/23 11:12 #197099

Ja ostatnio widziałem za 309zł taki wiszący obraz na scianie, podłączony do prądu. Cena chyba 309zł za 1szt. Ktoś kupował? Podobno pobiera tylko 400w

Jakie dodatkowe ogrzewanie 2023/02/16 15:08 #197410

Najlepiej chyba ogrzewanie na prąd... nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ewentualnie ogrzewanie gazowe, też to jest jakaś opcja. Szkoda, ze nie ma piwnicy. Ja myślę nad dogrzaniem zakładu krawieckiego.

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Ghost
Bytomski.pl - 2019 - Wszelkie Prawa Zastrzeżone